Wat moet ik verwachten van “juridische valkuilen bij marketing” (10 juni)?

Wat mag je op 10 juni verwachten van de presentatie “juridische valkuilen bij marketing”?

“Licht even een tipje van de sluier,” vraagt Jurgen die als ik erover nadenk even hard kan aandringen als een reporter bij de verkiezingen.

Wel, de bedoeling is om een aantal stappen die een startend bedrijf zet, te volgen en te kijken waar het recht wel eens stokken in de wielen kan steken in de visie van het bedrijf. Niet alleen omdat er sancties om de hoek loeren, maar ook omdat het vooruitgang kan blokkeren of aan de reputatie kan knagen.

Omdat het recht zowat overal zijn neus in steekt, is besloten om te focussen op marketing en om het concreet te houden met goede en “minder goede” voorbeelden. Voorlopig denken we aan de volgende stappen van de ondernemer die we – gelet op het waarschijnlijke publiek, voorlopig – ook als IT savvy beschouwen:

  • prospectie, leads wil vinden en volgen (met wedstrijden en content)
  • de eerste klant binnenhalen (via het internet)
  • per e-mail communiceren met de klant
  • een website en e-commerce platform opzetten, analyses daarop toepassen (met “cookies”)
  • commerciële acties als kortingen, loyauteitsprogramma’s, koppelverkoop, …
  • info over de klanten verzamelen om te kunnen personaliseren en vroege signalen van eventueel vertrek wil opvangen

Ja, je leest het goed. Dat is voorlopig. Als er vragen komen die binnen het kader passen en breed interessant zijn, dan krijgen die voorrang of minstens meer aandacht. Natuurlijk mogen er ter plekke ook nog vragen worden gesteld. Dat maakt een presentatie altijd interessanter.

eventbrite tickets

Leave a Comment